Toegangscontrolesystemen

toegangscontrolesystemen

Toegangscontrolesystemen

Toegangscontrolesystemen worden gebruikt om de toegang tot gebouwen of andere ruimtes te regelen. Deze systemen gebruiken een hiërarchische benadering om gebruikersrechten te beheren. Aan elk gebruikersaccount wordt een categorie en classificatie toegewezen, en wanneer beide eigenschappen overeenkomen, krijgt de gebruiker toegang. Dit type toegangscontrolesysteem vereist systeembeheer en planning op hoog niveau, aangezien objecten en gebruikerslabels regelmatig moeten worden bijgewerkt. Maar als uw gebouw een hoge mate van beveiliging nodig heeft, is dit de juiste keuze.

Er zijn verschillende systemen beschikbaar ASSA ABLOY toegangs controle. Velen van hen zijn eenvoudig en betaalbaar en kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd. Ze zijn geschikt voor zowel woningen als bedrijven. Bovendien kunnen ze worden gecentraliseerd en gekoppeld, waardoor ze gemakkelijk te gebruiken zijn. Sommige systemen zijn ook verkrijgbaar met ononderbroken voedingen. Daarnaast zijn deursloten voor toegangscontrole beschikbaar voor een breed scala aan doeleinden, van deuraandrijvingen tot liften.

Toegangscontrolesystemen kunnen ook gebruikmaken van een kaartlezer. De lezer leest de inloggegevens van een persoon, die een gedrukte kaart of een smartphone-app kunnen zijn. Als de referenties overeenkomen, wordt toegang verleend. Een ander type toegangscontrolesysteem maakt gebruik van irisscans en vingerafdrukken. Deze twee identificatiemethoden worden vaak in combinatie met elkaar gebruikt.

Op rollen gebaseerde toegangscontrole is een ander type toegangscontrole. Met dit type toegangscontrole kunnen beheerders rechten toewijzen aan gebruikers op basis van hun rollen binnen een organisatie. Met deze methode kan de beheerder alleen de rechten en privileges toewijzen die nodig zijn voor de taak. Dit systeem is echter niet altijd geschikt voor bedrijven die met gevoelige informatie omgaan.

Meer info over dit artikel: ASSA ABLOY